Суспільство
16 березня 2017
Поки у росіян буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть, - Чубаров
Російське суспільство позбавлене рис, в яких проявляється гідність.
news-image

Три роки тому Російська Федерація незаконно анексувала Крим. Влаштувала 16 березня 2014 року псевдореферендум так званого волевиявлення кримчан про приєднатися до Росії. Найбільше мітингів проти цього влаштовували кримські татари.

Про це в інтерв'ю Politeka розповів народний депутат, голова Меджлісу Рефат Чубаров, інформує «Є!».

"Зараз в Криму важко. Але все залежить від того, з якої позиції кримчани оцінюють свій стан і яку мотивацію знаходять, щоб пояснити його. Ті, хто до сих пір продовжують вірити Москві, знаходять виправдання в звинуваченнях Києва, міжнародної спільноти або Америки. Спектр об'єктів для звинувачення великий, а російська пропаганда його кожен день тільки підсилює. Всі ці експерти через день по телевізору говорять про Київ, фашистської влади, США, НАТО, Заході, гейропе. Всім цим росіяни підживлюють свою віру в Путіна і Кремль ", - сказав Чубаров.
"Зараз люди в Криму можуть відрізнятися один від одного або об'єднуватися на основі розуміння, що таке Росія. Ті, хто й раніше знав, що Росія порушує всі міжнародні норми, а діалогу з нею бути не може, на сьогоднішній день залишилися при своїй думці. Ті, у кого були якісь інші очікування, а цього не сталося, тепер дуже розчарувалися в реальному житті. Починаючи від проблем у працевлаштуванні і закінчуючи відсутністю будь-якого права на свободу слова та мирні зібрання. Вони сумують за часами, коли таких проблем у них не було. Можна вважати, що вони сумують за українським часів, але ще не розуміють, що є справжньою причиною погіршення їхнього економічного становища. До сих пір живуть в якихось ілюзіях. Але поки не благають про повернення України ", - сказав глава Меджлісу.
"На жаль, російське суспільство позбавлене рис, в яких проявляється гідність. Поки у них буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони будуть терпіти", - додав Чубаров.

Читайте також:Росія прислала завербованих ветеранів війни в Чечні на підкріплення терористам ДНР‍

Читайте також:Росію потрібно повністю ізолювати: фінансово, економічно, політично, науково-технічно, - Кравчук