Події
17 березня 2017
Суд ООН проти Росії: у справі понад 800 томів, з них 300 під грифом таємно
Під час підготовки матеріалів до суду було опитано 1400 потерпілих, 2000 свідків, проведено 1800 судових експертиз і здобуто 100 000 одиниць речових доказів.
news-image
Наразі у справі "Україна проти Росії" зібрано понад 800 томів матеріалів, з них 300 томів під грифом "таємно" і "цілком таємно", інформує «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час зустрічі з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-центр Адміністрації очільника держави.

Зазначається, що вчора президент разом з з представником України в Міжнародному Суді ООН Оленою Зеркаль,очільником МЗС Павлом Клімкіним, міністром юстиції Павлом Петренком, головою СБУ  Василем Грицаком та генпрокурором обговорювали позов проти Росії до Міжнародного суду ООН та подальші дії у цій справі. 

Саме тоді Луценко зауважив, що в рамках цього позову було зібрано понад 800 томів матеріалів, з них 300 томів під грифом "таємно" і "цілком таємно".

"Під час підготовки матеріалів до суду було опитано 1400 потерпілих, 2000 свідків, проведено 1800 судових експертиз і здобуто 100 000 одиниць речових доказів, в тому числі зразки зброї та військової техніки виробництва Російської Федерації, захоплені українською армією під час боїв", - цитує генпрокурора Адміністрація президента.

Луценко також додав, що ГПУ підготувала обвинувальні акти, які вже надані ватажкам бойовиків і спрямовані до суду. Зараз слідчі готують сотні подань в рамках заочного засудження ватажків терористів та зрадників українського народу.

Читайте також:Путін на закритій зустрічі з великим бізнесом обговорював Україну