Події
17 березня 2017
«Якщо хочете у неволю - йдіть у неволю» - Філарет у Раді
Патріарх вважає, що найперше завдання для українців - захист держави.
news-image

Парламент повинен об'єднатися навколо захисту української держави. Про це сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет, який був запрошений до парламенту на заходи з нагоди 100-річчя Української революції та заснування першого Українського парламенту, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, патріарх зауважив, що у той час, коли Україна має протистояння із сильним агресором, то, насамперед, необхідно об'єднатися.

Парламент повинен об'єднатися навколо захисту української держави. Якщо ми не захистимо українську державу і втратимо її, як втратили в 20-ті роки минулого сторіччя, то який парламент буде у нас? В якому парламенті будуть сидіти народні депутати і кому будуть служити? Будуть служити Москві, - зазначив Філарет.


На думку патріарха, Бог дав українцям незалежну країну і зараз випробовує їх щодо того, чи достойні вони мати українську державу, чи не достойні.

Народ каже, що достойні, тому і народні депутати, що обрані народом, мають підтвердити, що вони достойні сидіти в парламенті незалежної держави, а не сидіти у Верховній Раді Російської імперії, - сказав предстоятель УПЦ КП.


Він вважає, що зараз найперше завдання для українців - захист української держави, перемога над агресором.

Іншого шляху немає. Інший шлях - неволя. Якщо хочете в неволю - йдіть в неволю, не захищайте українську державу. Тоді теж буде мир, але в неволі. Ми миру в неволі не хочемо, ми хочемо справедливого миру, миру в свободі й демократії, - підсумував патріарх.
Читайте також: «Шукайте того, кому це вигідно» - Кужель розповіла, чому немає плану щодо стабілізації на Донбасі