Суспільство
17 березня 2017
До порту Одеси прибули кораблі НАТО, які зможуть відвідати всі охочі (фото)
Чотири кораблі військово-морської протимінної групи НАТО прибули сьогодні, 17 березня, до Одеського морського порту.
news-image

Чотири кораблі військово-морської протимінної групи НАТО прибули сьогодні, 17 березня, до Одеського морського порту.

Про це повідомляє прес-центр ВМС ЗСУ, інформує «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Відбулася зустріч командування ВМС ЗС України з командирами кораблів з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО № 2 (SNMCMG2).

"У Командуванні ВМС ЗС України проведено протокольну зустріч з командуванням походу і командирами кораблів з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО № 2 (SNMCMG2). Делегації очолювали перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов і командир з’єднання капітан 2 рангу Александр Урбановіч", - зазначили військові моряки.

У складі з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО № 2 (SNMCMG2) – штабний корабель “Контр-адмірал К.Черніцький” (“ORP K.X. CZERNICKI”, ВМС Польщі), морські тральщики “Дуеро” (“ESPS DUERO”, ВМС Іспанії), “Ротвейл” (“FGS ROTTWEIL”, ВМС Німеччини) та “Аланья” (“TCG ALANYA”, ВМС Туреччини).

У рамках візиту відбудуться також протокольні зустрічі командування походу і командирів кораблів у Одеській облдержадміністрації і Одеській міськраді.

Програма візиту передбачає проведення занять з питань боротьби за живучість кораблів, відвідування кораблів НАТО військовослужбовцями ВМС ЗС України, проведення спортивних змагань між військовослужбовцями SNMCMG2 та військовослужбовцями ВМС ЗС України. На екіпажі кораблів з’єднання також очікує культурна програма, оглядова екскурсія по місту.

Як уточнили в ВМС ЗСУ, 18 березня з 14.00 до 16.00 кораблі будуть відкриті для відвідування гостями та мешканцями м. Одеса.

Візит кораблів триватиме до 20 квітня.

Як повідомлялося, наприкінці лютого поточного року учасники "Сі Бриз-2017" провели на базі ВМС ЗСУ в Одесі конференцію з з планування українсько-американського навчання.