Події
17 березня 2017
У Києві підприємець організував канал фінансування терористів ЛНР
Гроші використовувались на шкоду державним інтересам України для планування та проведення диверсійних акцій.
news-image

У Києві працівники Служби безпеки України викрили власника приватної автотранспортної компанії на фінансуванні терористичної організації «ЛНР». Про це повідомили у прес-службі СБУ у п'ятницю, 17 березня, інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

"Правоохоронці встановили, що частина автопарку підприємства продовжувала здійснювати автотранспортні перевезення на підконтрольній незаконним збройним формуванням території Луганщини. Отримані у так званій «ЛНР» прибутки керівники не вносили до офіційної звітності, а частину грошей сплачували у вигляді податків до «офіційних установ» терористів", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що під час обшуків у головному офісі підприємства та за місцем проживання власника оперативники вилучили носії інформації та документацію, які підтверджують здійснення протиправної діяльності. 

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, 16 березня у Києві працівники Служби безпеки затримали переселенця з тимчасово окупованих територій Донеччини, який організував канал фінансування терористичної організації «ДНР». 

Гроші використовувались на шкоду державним інтересам України для планування та проведення диверсійних акцій.

Раніше у Києві затримали одного з топ-менеджерів мережі супермаркетів, через яку фінансувалася терористична організація "ДНР"