Інтернет
17 березня 2017
На носі вихідні: топ-6 легальних інтернет-ресурсів для перегляду фільмів онлайн
Як виявилося, не всі українці підтримують піратство.
news-image

Безумовним лідером на ринку інтерактивного телебачення є російський сайт Ivi.ru. За лютий українці скористалися сайтом 10 мільйонів разів.

Інформує «Є!», з посиланням на ru.espreso.tv.

На другому місці український сайт Megogo. Сайт почав свою діяльність з 2011 року. І має в своєму користуванні близько 80 тисяч фільмів. Сайт підтримує обидві системи монетизації. За минулий місяць з України на нього заходили близько 4 мільйонів разів.


Інший ресурс Oll.tv, власник якого Ринат Ахметов, підтримує тільки систему абонентської плати. Минулого місяця на сайт заходили 468 тисяч, що менше в порівнянні з будь-яким піратським онлайн-кінотеатром.

На четвертому місці знаходиться російський сайт Tvigle.ru. Українці заходили на сайт близько 300 тисяч разів.

На п'ятому місці знаходиться український Divan.tv, який підтримує обидва варіанти монетизації і славиться своєю тематичною добіркою телеканалів. У лютому на сайт заходили близько 260 тисяч разів користувачі з України.

Як виявилося, не всі українці підтримують піратство. Андрій Колодюк, підприємець і засновник одного з таких сервісів Divan.TV вважає, що в Україні збільшується кількість абонентів, які дивляться легальний контент.

За його словами, більше 5 мільйонів чоловік вже платять за інтерактивне телебачення. Дорожнеча легальних сервісів - це міф.

Існує дві моделі монетизації подібного контенту в інтернеті: рекламна та абонентська плата. З абонентською платою все зрозуміло - це фіксована щомісячна сума. Рекламна модель - це коли перед переглядом фільму необхідно переглянути 1-2 рекламних ролика.

«Різниця в тому, що, переглядаючи рекламу на легальному сервісі, ви все одно« платите »правовласникам. У той час як пірати своїм доходом не діляться ні з ким, крім "даху", щоб їх не чіпали », - каже Колодюк.
Читайте також: Рада прийняла за основу квоти на українську мову в телеефірі
Читайте також: Аброськін: лист про зняття недоторканності з Парасюка підписали вже 500 поліцейських