Події
18 березня 2017
НАБУ має достатню кількість доказів проти Насирова
7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів.
news-image

Кримінальне переслідування відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відбувається не через факт надання розстрочення податків господарюючим суб’єктам, а через відсутність законних підстав для його застосування, що призвело до завдання державі збитків на суму близько 2 млрд грн.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

 

«Слідство має докази, що ухвалюючи рішення про надання розстрочки зі сплати рентних платежів трьом компаніям, підконтрольним народному депутату Олександру Онищенку, що діяли за договорами спільної діяльності з державною компанію ПАТ «Укргазвидобування», голова ДФС cвідомо проігнорував низку умов застосування цього інструменту, зафіксованих у нормативних документах», - йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

За даними НАБУ, рішення про розстрочення сплати рентних платежів ухвалені "заднім" числом – без наявних на те обґрунтованих підстав та вже після настання встановлених дат сплати ренти згаданими компаніями. Розстрочення надавалися без погодження з Міністерством фінансів України, хоча їхній термін виходив за межі одного бюджетного року.

Крім того, голова ДФС повідомив ПАТ "Укргазвидобування" та Державній службі геології та надр України недостовірну інформацію про відсутність у згаданих компаній податкового боргу. 

«Цим він приховав факт невиконання операторами умов договорів про спільну діяльність в частині сплати до бюджету ренти за користування надрами, що могло б стати підставою для розірвання договорів між ПАТ “Укргазвидобування” та компаніями, задіяними у так званій "газовій схемі Онищенка», - наголошують у НАБУ.


Як повідомляв УНІАН, 2 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали Насірова та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем). Слідчі дії відбувалися в рамках розслідування фактів розкрадання коштів під час видобутку та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування».

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.


Читайте також: 100 безпілотників: волонтер порахував, що можна купити за заставу Насірова