Через хвилю критики "Інтер" змінив сітку мовлення: Знято всі концерти та мюзикли
Згідно з повідомленням, "Інтер" традиційно показував подібні телепрограми в період новорічних та різдвяних свят
news-image

Телеканал "Інтер" вирішив внести суттєві корективи в свою новорічну програму після того, як його розкритикувала громадськість і деякі чиновники за транслювання російського новорічного концерту за участі артистів, які підтримали анексію Криму та бойовиків на сході України.

Про це пише "Єдність" з посиланням на сайт телеканалу.

"У зв'язку з хвилею бездоказових публічних звинувачень на адресу телеканалу "Інтер" ми змушені внести суттєві зміни до святкової сітки нашого мовлення. Починаючи з вечора 1 січня 2015 року телеканал "Інтер" знімає з ефіру всі святкові концерти та мюзикли, в тому числі і власного виробництва, які раніше анонсувалися", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вирізані наступні позиції в мовленні: "Новорічний Блакитний вогник 2015", два концерти Ігоря Крутого, "Гумор року", "Уральські пельмені. 20 років у тісті", "Кращі пісні 2013", "Новорічний парад зірок 2014", концерти "Пісня року 2013" і "Жди меня" у Новий рік" (ефір у переддень Старого нового року), мюзикли "Новорічні свати" та "Червона шапочка", "Однокласники", "Божевільний день, або Одруження Фігаро", "За двома зайцями", "Снігова королева", "Три мушкетери", "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" і "Зіркові канікули".

Згідно з повідомленням, "Інтер" традиційно показував подібні телепрограми в період новорічних та різдвяних свят. "Ми розуміємо, що подібна ситуація, на жаль, завдасть шкоди глядачеві, який чекає на свої улюблені програми, оскільки ламаються багаторічні традиції святкування Нового року", - додають працівники "Інтеру".

В "Інтері" також додали, що чекають від повноважних державних органів України у сфері телебачення роз'яснень виниклої ситуації і розраховують "на правове врегулювання подібних ситуацій, оскільки вони можуть виникати доти, поки повною мірою не будуть визначені правила постановки в український ефір музичних концертів та продуктів розважального жанру".

Нагадаємо, в новорічну ніч по телеканалу "Інтер" транслював "Огонек" російського виробництва, де виступили Йосип Кобзон, який є в Україні персоною нон-грата, Олег Газманов і Валерія, що підтримують сепаратистів, і українська співачка, екс-нардеп від "Партії регіонів" Таїсія Повалій.

Віце-прем'єр з гуманітарних питань та міністр культури В'ячеслав Кириленко запропонував відключити телеканал. З пропозицією відібрати у "Інтера" ліцензію виступив Олександр Турчинов.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру телеканалу "Інтер" на найближчому засіданні, яке планується на 15 січня.