Політика
19 березня 2017
Сироїд злякалась запитань журналістки і втекла на пари
Про все це вона розповіла вдома й показала свою квартиру.
news-image

Блокада окупованих територій зробила однією з героїнь інформаційного тижня віце-спікера Верховної Ради Оксану Сироїд.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Після скандалу з участю нардепа Володимира Парасюка депутати від "Народного фронту" без попередження завели до сесійної зали представників Нацгвардії і поліції, які брали участь у тих подіях, що категорично заборонено регламентом. Віце-спікер Сироїд негайно закрила засідання і звинуватила депутатів у захопленні сесійної зали.

Поліцейські з трибуни таки виступили, бо фракції "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" вирішили провести там збори коаліції. Вони ж потім закликали віце-спікера добровільно подати у відставку, бо вважають, що це вона порушила регламент. Сама ж пані Сироїд написала заяви до прокуратури і СБУ про захоплення сесійної зали.

Напередодні скандалу колишній директор Української правничої фундації зробила несподіване зізнання в інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень. А ще Оксана Сироїд розповіла, чому вважає, що мало на що впливає на посаді віце-спікера, про посадовий автопарк, двох особистих водіїв, виступ на одній сцені зі скандальним пастором Володимиром Мунтяном, стосунки із політиками-чоловіками і чому не залишилася жити в Канаді. Про все це вона розповіла вдома й показала свою квартиру.

Але спочатку відбулася розмова в спортзалі. Там уже півроку Сироїд тренується боксувати. Каже, що зайнятися цим видом спорту її надихнули подруга і тренер.

Сироїд як віце-спікер має право користуватися двома службовими авто, без обмежень 24 години на добу і має двох водіїв, які отримують зарплатню у 3 тисячі гривень. Каже, що сама підвищити зарплату не має права.

"У мене немає повноважень. Все залежить від того, хороший віце-спікер має повноваження, а не дуже - не має. Автопарк це закрита структура", - каже Сироїд.

У неї – трикімнатна квартира на 76 квадратних метрів, яку придбала 13 років тому за 60 тисяч доларів. Живе на 17 поверсі, з якого видно Святошинський лісопарк. В оселі – велика кухня і є навіть винний холодильник.

І хоча пальт, суконь та сумок у Сироїд безліч, найдорожче вона цінує картини. Про них та книжки вона розповідає залюбки, а про особисте життя говорити не любить. Каже, що перебуває в пошуку другої половинки.

Далі була розмова про її громадську діяльність та велику політику.

Після запитання про виступ на сцені разом зі скандальним пастором церкви "Відродження" Володимиром Мунтяном, розмова далі пішла важко. На запитання, чи запрошував її Мунтян виступити ще раз, вона відповіла, що ні.

Потім були запитання про нардепів-прогульників – Сироїд сказала, що їхню присутність має контролювати народ, який їх обрав, а не вона.

Інтерв'ю Оксана Сироїд припинила, бо, за її словами, запізнювалася на пари. 

Читайте також: Яка доля чекає в майбутньому на Гонтареву: прогнози журналістів