Події
20 березня 2017
Черговий конфлікт з поліцією. Патрульні без підстав побили заявника (відео)
Поліцейські відмовилися показати свої посвідчення, вели себе вкрай недружелюбно і по-хамськи, в результаті чого виникла словесна перепалка, яка закінчилась побиттям заявника.
news-image

Вдень у п'ятницю, 17 березня, в Києві патрульні поліцейські побили чоловіка, який їх викликав.

Інцидент стався після того, як 08.50 ранку житель столиці Олег Леонідович, голова будинку по вул. Березняківська, 22, викликав патрульну поліцію для складання протоколу на "Київавтодор" з-за ями на дорозі, пишуть Вести.

"Прибулі патрульні почали грубо поводитися, заявили, що вони нічого не зобов'язані складати, що у них немає паперу, а також відмовлялися представлятися і показувати посвідчення. Людина подзвонив в службу моніторингу, щоб поскаржитися на дії патрульних, і коли він закінчив розмову один з патрульних почав його штовхати. Після чого троє співробітників патрульної поліції, серед яких була одна дівчина, почали його бити. і били з якоюсь особливою жорстокістю протягом майже двох (!) хвилин. його били руками і ногами по голові та інших частинах тіла , били коли він лежав на землі, били навіть після того, як наділи наручники тобто це не затримання із застосуванням фізичної сили, а саме побиття ", -. розповів Олександр Волков на своїй сторінці в фейсбуці.

Як повідомив на своєму YouTube-каналі "Київ Автомобільний", за словами потерпілого, поліцейські відмовилися показати свої посвідчення, вели себе вкрай недружелюбно і по-хамськи, в слідстві чого виникла словесна перепалка, яка закінчилась побиттям заявника.

Чоловіка затримали і доставили в Дніпровське управління поліції, де на нього оформили адміністративні матеріали за ст.185 КУпАП (злісна непокора і невиконання вимогу співробітників поліції).

Інформує «Є!», з посиланням на from-ua.com.

Поліцейським історія напевно зійшла б з рук, якби не камера відеоспостереження, яка зафіксувала весь інцидент.

Зокрема, на відео видно, як чоловік каже з патрульними поліцейськими і простягає руки, ніби пропонуючи надіти наручники. Але патрульний штовхає його, потім підходить його напарниця і теж штовхає. Після цього втрьох патрульні намагаються заламати чоловіка, при цьому б'ючи його ногами, колінами, один з патрульних завдає кілька ударів задерживаемому в обличчя. Навіть після того, як його повалили, один з патрульних продовжує бити чоловіка по голові в потилицю.

На іншому відео, знятому на телефон, коп обурюється тим, що йому необхідно представлятися і пояснює затримання "хуліганськими діями" і "нападом на поліцію".

"Я буду кожен раз виходити представлятися?! Причина хуліганські дії, напад на поліцію є на камері. Як бити, як бити. Він напав на співробітника і завалив його? ..?", - Пояснює ситуацію слуга закону. Громадян, які намагалися зупинити беззаконня, відганяла його колега

 

Як розповів сам заявник, о 08.50 він викликав по лінії 102 поліцію, щоб написати заяву за 140 статтею КУпАП на автодору через ями при в'їзді до будинку.

"08.59 зателефонував патруль повідомити, що ми могли б під'їхати, але сенсу не бачать! Я настійно порекомендував приїхати і прийняти заяву. Прибули, поспілкувалися спокійно, поки не прозвучала фраза" Писати не будемо, не зобов'язані, і аркуш паперу сходіть візьміть в будинку! " . Я знову набрав 102, попросив надіслати на адресу службу моніторингу та відповідального по району ПП Закінчивши розмову зі 102 коп почав штовхати мене в живіт, на прохання не чіпати мене руками він запитав. - "? А то що буде", після чого вже втрьох почали бити мене, не попередивши, що я буду затриманий! ".
Читайте також: В Києві зібрались усі служби для порятунку однорічної дитини