Події
21 березня 2017
У Сирії загинув російський найманець, який раніше воював на Донбасі - ЗМІ
Подруга убитого опублікувала його фото з Сирії.
news-image

У Сирії вбито російського найманеця з неформального угруповання "Приватна військова компанія Вагнера", убитий також воював на сході України. Про це повідомляє петербурзьке інтернет-видання "Фонтанка", передає «Є!».

45-річний Олександр Сагайдак загинув в кінці лютого 2017 року.

За словами співрозмовників "Фонтанки", офіційна причина смерті - "серцева недостатність". Похорон відбувся 20 березня на кладовищі в Кронштадті Ленінградської області.

Про Олександра Сагайдаку відомо, що в 90-х роках він служив у прикордонних військах Росії в Таджикистані, брав участь в бойових діях. Після звільнення в запас протягом багатьох років працював в приватних службах безпеки, - пише видання.

Відомо, що в січні 2016 року Сагайдак був затриманий поліцією за зберігання зброї і боєприпасів. Він був заарештований і перебував під вартою до літа 2016 року, коли був звільнений під підписку про невиїзд.

Джерело розповіло "Фонтанці", що Сагайдак надійшов на роботу в "ПВК Вагнера" ​​в липні 2016 року.

Як повідомила в своєму блозі знайома Сагайдака yuliya-ladoga, до відрядження до Сирії Сагайдак брав участь в бойових діях на Донбасі. Запис збережена в кеші Google.

Перебування на Донбасі неслабо надломило його. Він уже так і не зміг повернутися до звичайної нормального життя будинку - ні в родині, ні в роботі. Тому - як наслідок - Сирія. Це тільки в новинах там все добре і легко - ми тільки літаємо і бомбимо, звільняємо, так би мовити, від ІГІЛ. Але це неправда - там гинуть люди кожен день. там і загинув Олександр Сагайдак - мій любий друже, - написала автор блогу.