Події
21 березня 2017
У Москві ФСБ побили аспіранта МДУ, який з вікна гуртожитку витягнув український прапор (фото)
Під час фестивалю на честь окупації півострова 18 березня він висунув прапор з вікна кімнати та почав ним розмахувати.
news-image

У столиці РФ – Москві – співробітники ФСБ затримали, допитали і побили аспіранта МДУ, який з вікна гуртожитку витягнув український прапор у річницю окупації Криму, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

За даними видання, чоловік зробив папор власноруч з двох шматків. Під час фестивалю на честь окупації півострова 18 березня він висунув прапор з вікна кімнати та почав ним розмахувати. Свою акцію він влаштував на знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль в той час, як у МДУ, де він навчається, немає грошей на ремонт гуртожитків.

Аспірант стверджує, що його акція – не політична і він хотів привернути увагу до проблем гуртожитків. Згодом він вирішив продовжити акцію сходовій клітці, де його зупинив співробітник служби безпеки гуртожитків.  Туди прибув майор Беловіцький  з ОВС МДУ у супроводі трьох людей в штатському, які називали себе співробітниками ФСБ. Силою аспіранта завели до кімнати, де забрали фотоапарат, телефон та ноутбук і відвели до ОВС МДУ.

"Поліцейський пішов, а ФСБівці почали суворий допит - хто такий, на кого працюєш, хто тобі заплатив. Змусили включити ноутбук, рилися в телефоні і фотоапараті. Особливо його не били, в голову тільки розкритою долонею, в корпус кілька разів тикали загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і садна", - розповів товариш затриманого аспіранта.

У ноутбуці та фотоапараті чоловіка нічого не знайшли. Після двох годин допиту його змучсили написати розписку про те, що він "згоден працювати інформатором під егідою ФСБ і Центру "Е" під псевдонімом "аспірант".  ФСБівці пішли, натомість до затриманого прийшли троє поліцейських, які змусили його написати в протоколі, що він розмахував прапором і нецензурно висловлювався.

Копію документу йому не дали, натомість вручили квитанцію про штраф за дрібне хуліганство.

20 березня аспірант зафіксував побої в травмпункті, а наступного дня звернувся за допомогою до правозахисної організації "Комітет із запобігання тортурам". За словами аспіранта, люди, які його побтли були схожі на співробітника ФСБ Андрія Федорова і співробітника Центру "Е" Олексія Окопного.

Читайте також:Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю