Київ
21 березня 2017
Київ увійшов у десятку найдешевших міст світу за версією The Economist
Четвертий рік поспіль очолює список найдорожчих міст світ Сінгапур.
news-image

Київ опустився з 118 на 124 місце в рейтингу міст світу за вартістю життя (Worldwide Cost of Living Report 2017), який складається Economist Intelligence Unit (EIU) - аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.

Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Останнє, 133-е місце в рейтингу займає колишня столиця Казахстану Алма-Ата. Згідно з дослідженням, найдешевшими містами для життя також стали Лагос, Бангалор, Карачі, Алжир, Ченнаї і Мумбаї, Бухарест, а також Нью-Делі.

Четвертий рік поспіль очолює список найдорожчих міст світ Сінгапур. Інше азіатське місто, Гонконг, зайняв в списку друге місце, на третьому рядку розташувався Цюріх. У топ-10 найдорожчих міст світу також увійшли Токіо, Осака, Сеул, Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген.

Найбільший приріст вартості життя зафіксований в Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро - ці міста піднялися на 29 і 27 рядків відповідно через високу інфляцію в Південній Америці. Тим часом британські міста Манчестер і Лондон втратили 25 і 18 рядків відповідно завдяки падінню курсу фунта стерлінгів після референдуму про Brexit.

Дослідження проводиться двічі на рік. У ньому враховується ціна на більш ніж 400 найменувань товарів і послуг у 160 категоріях.

Читайте також:Територію біля пам’ятника Олені Телізі обладнають відеоспостереженням, - Бондаренко