Політика
21 березня 2017
Парубій начебто був на Майдані, а продовжує у парламенті традиції Януковича - Єгор Соболєв
Нардеп стверджує, що на голосування у ВР виносяться документи з ознаками фальшування.
news-image

Сьогодні спікер парламенту поставив на голосування рішення про призначення аудитором НАБУ Найджела Брауна. Перед цим нардепам був розданий документ під назвою "Постанова Верховноі Ради України про призначення кандидатури до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ", який мав ознаки фальшування. Про це повідомив журналістам у кулуарах. Верховної Ради нардеп Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»

Депутатам роздали листочок, на якому був написаний проект постанови про призначення Брауна і вказано шість авторів. Один з них - Юрій Тимошенко з "Народного фронту" підійшов до мене і повідомив, що не підписував цього проекту постанови, - розповів Єгор Соболєв


Нардеп звернув увагу спікера парламенту, що документ, який він виносить на голосування, має ознаки сфальсифікованого.

Спікеру парламенту треба залишити стратегію: "Як з гуся вода". Бо там вже не вода, а бруд.

На жаль, без потурань Андрія Парубія ми б не мали всієї цієї жахливої історії.

Начебто спікер теж був на Майдані, і був там не останньою людиною, але по факту він не просто продовжує традиції Януковича у парламенті, а в чомусь поводить себе гірше. Бо Янукович керував як бандит, а предстаники чинної влади керують як шахраї. Виносити у залу документ, коли людина каже, що там не її підпис - фальсифікація, - зауважив нардеп.


Єгор Соболєв зазначив, що з цього приводу буде писати звернення до Генеральної прокуратури.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не змогла призначити одного з трьох аудиторів для Національного антикорупційного бюро.
У рейтинговому голосуванні кандидатуру американця Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, а Найджела Брауна – 202 депутати.
Відповідно до результатів рейтингового голосування голова Верховної Ради Андрій Парубій поставив на голосування питання про призначення Брауна, але це рішення підтримали лише 200 нардепів.

Після цього спікер попросив комітет з питань запобігання та протидії корупції доопрацювати пропозиції.

Читайте також: Парасюк сам позбавить себе недоторканності - нардеп
Читайте також: Держава почала «турбуватись» лише тоді, коли на окупованих територіях віджали підприємства олігархів - нардеп