Політика
22 березня 2017
Рабінович наполягає на поверненні Україні статусу ядерної країни
Народний депутат закликає керівництво країни подати в суд на учасників Будапештського меморандуму за невиконані обіцянки щодо гарантії безпеки.
news-image

Країні потрібно повернутися до розробки ядерної зброї. Про це заявив в передачі «Хто кому Рабінович» на каналі «112 Україна» народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, інформує «Є!».

Коментуючи заяву про об'єднання радикально налаштованих націоналістів, «Правого сектора», «Азова» і «Свободи», парламентарій звертає увагу на те, що один з пунктів їх спільної програми - повернення Україні статусу ядерної країни.

Вадим Рабінович нагадує, що він перший запропонував повернутися до розробки ядерної зброї.

«Сьогодні ми будуємо армію, яка поки що не в змозі протистояти нашим сусідам. Ядерна зброя раніше давала нам захист. Проти цього категорично проти будуть наші західні партнери, але я змушений підтримати партії, які об'єдналися з такою пропозицією », - каже лідер партії «За життя».

Політик нагадує про умови Будапештського меморандуму, згідно з яким в обмін на відмову України від ядерної зброї Європа і США взяли на себе зобов'язання захищати її територіальну цілісність.

«Ви умов договору не виконали, так чого ж хочете від нас? Чому світова спільнота робить все за наш рахунок?», - обурюється нардеп.

За його словами, після анексії Криму та початку війни на Донбасі країни-гаранти не змогли допомогти Україні. 

«Якщо не буде абсолютної гарантії безпеки, то кидати неозброєних хлопців під танки не можна. Значить, будемо створювати ядерну зброю, подобається це комусь чи не подобається », - резюмує Вадим Рабінович.

Нагадаємо, що народний депутат закликає керівництво країни подати в суд на учасників Будапештського меморандуму за невиконані обіцянки щодо гарантії безпеки.

 

Читайте також:Березюк повідомив, чому МВФ відклав транш

Читайте також:Вадим Рабинович закликає до проведення дострокових парламентських виборів