Політика
22 березня 2017
Я дружину не вбив і не закопав за те, що вона говорить російською - Ляшко
Лідер Радикальної партії вважає поведінку нардепа Вілкула провокацією.
news-image

Кожен державний службовець має говорити державною мовою. Про це повідомив журналістам у кулуарах парламенту лідер Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи виступ з трибуни ВР Олександра Вілкула російською мовою, передає кореспондент «Є!»

Я вважаю, що державний службовець має говорити державною мовою не лише у парламенті, а й дома, як я це роблю.

Але, якщо йому так незручно, дома нехай говорить як завгодно, але коли він виступає з трибуни та представляє український народ, а не московську п'яту колону, має говорити державною, - наголосив нардеп.

Олег Ляшко підкреслив, що в Україні з повагою відносяться до російськомовних громадян, але державний службовець має говорити українською мовою.

Моя дружина говорить російською мовою. Ми з нею 18 років разом. Я її не вбив, не задушив і не закопав за те, що вона говорить російською. Але, якби вона була народним депутатом, я б поставив їй вимогу говорити виключно українською мовою. Це закон зобов'язує, - зауважив нардеп.

На думку головного радикала, поведінка Олександра Вілкула - провокація.

Він добре знає українську мову і навмисно провокує протистояння, щоб потім бути "страстотерпцем за веру, царя и Отечество".

Це штучна спроба розколоти українців за мовною ознакою. Він буде потім їздити, розказувати, що нас б'ють за російську мову.

Нікого у нас не б'ють за російську мову. Але, якщо будуть провокувати та робити штучні протистояння - в нюхало можна отримати, - заявив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні нардеп від "Опоблоку" Олександр Вілкул вчергове виступав з трибуни парламенту російською мовою, попри зауваження говорити державною. Після виступу він заявив, що в Україні "будують націоналістичну диктатуру".

Читайте також: Вілкула знову попросили з трибуни парламенту розмовляти державною мовою. Він побачив у цьому націоналістичну диктатуру
Читайте також: Російські окупанти вбивають наших солдат, а російські банки - нашу економіку - нардеп