Світ
23 березня 2017
Петренко: Україна компенсує збитки від окупації за рахунок арешту російських активів на території інших країн
Міністр юстиції сподівається на "пілотне" рішення Євросуду з прав людини.
news-image

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що після перемоги в міжнародних судах Україна зможе компенсувати збитки від агресії Росії за допомогою арешту її майна, що знаходиться на території інших країн. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Новий час. Бізнес", передає «Є!».

Ми вважаємо, що справи, які зараз відкриті, дадуть результат, коли перший міжнародний суд - це Європейський суд з прав людини, або якийсь комерційний арбітраж - прийме рішення і це рішення стане пілотним. Воно встановить ряд фактів, які потім будуть для інших справ зі схожими обставинами обов'язкові, - заявив міністр.
Я вважаю, що у нас є всі перспективи стягувати кошти з Росії. Це лише питання часу. Чинне керівництво Російської Федерації рано чи пізно зміниться, - сказав він.

Петренко також порекомендував приватному бізнесу, підприємства якого були "націоналізовані" на окупованому Донбасі, "відпрацьовувати механізм поводження з відповідними позовами до міжнародних арбітражів і компенсації цих збитків з РФ".

У жовтні 2016 року Петренко повідомляв, що Україна подала п'ять міждержавних позовів до Росії в Європейський суд з прав людини.