Події
23 березня 2017
Причиною вибуху на складах боєприпасів в Балаклеї стала диверсія, - Матіос
Від місця детонації шляхом встановлення блокування була організована умовна семикілометрова межа зони небезпеки розльоту боєприпасів.
news-image

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що причиною вибуху на складах боєприпасів в Балаклеї стала диверсія.

Про це він повідомив на сторінці в Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на Українську Правду.

"За попередніми даними (тепер вже за результатами слідчих дій) військового прокурора Харківського гарнізону (який перебуває на місці подіі), внаслідок диверсії сьогодні вночі о 2 год. 56хв. на декількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння ( танкові та артилерійські снаряди 125 та 152мм) поблизу міста Балаклея у Харківській області відбувся вибух (виникла пожежа), що спричинила детонацію боєприпасів", - написав він.

Матіос повідомив, що від місця детонації шляхом встановлення блокування була організована умовна семикілометрова межа зони небезпеки розльоту боєприпасів.

Даних про жертви немає.

Він також заявив, що Державна прикордонна служба посилила режим прикордонного контролю на східно-південному напрямку.

Як повідомлялося раніше, вночі 23 березня почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклея Харківської області.

Була оголошена евакуація жителів з 5-кілометрової зони.