Політика
24 березня 2017
Трамп може позбутися скандалу про зв'язки з Росією, якщо допоможе Україні
Екс-голова НАТО радить американському президенту взяти приклад з Рейгана.
news-image

Президент США Дональд Трамп прагне просувати свої плани у внутрішній політиці. Але підозри щодо зв'язків його виборчої команди з Росією досі йому в цьому заважають, інформує «Є!» з посиланням на Дзеркало Тижня.

Щоб покласти край сканду його адміністрація повинна чітко окреслити свою політику щодо Росії. І найпростіший спосіб це з робити - присвятити більше зусиль для завершення війни в Україні, яку розпалює Москва.

Про це на сторінках Wall Street Journal пише колишній Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен. Він нагадує про жорстку зовнішню політику президента Рональда Рейгана в часи Холодної війни, який систематично підштовхував тогочасного лідера СРСР Михайла Горбачова знести Берлінську стіну і покласти край конфронтації між Сходом і Заходом.

Сьогодні ж розкол між сторонами пролягає не через символічну стіну, а криється в небезпечній ситуації в Україні.

"Москва залишилася в Донбасі, тому що Захід дозволив їй це зробити. США можуть продемонструвати західну рішучість, посиливши санкції проти Росії, а також збільшити ціну російської агресії,передавши Україні оборонне озброєння", - пише Расмуссен.

 Екс-голова НАТО нагадує про всі проросійські заяви, які Трамп зробив під час виборчої кампанії. І дехто може дійти висновку, що президент США не може змінити свій політичний курс.

Але досвід Рейгана може вказати на те, як демонстрація сили може змінити умови.

"Якщо Трамп займе жорстку позицію проти Москви, він може поставити в глухий кут своїх критиків", - зауважує Расмуссен.

На його думку, війна в Донбасі - це бомба сповільненої дії. Однак, її можна знешкодити, якщо знайти нову формулу взаємодії з Москвою. Для Києва це може принести більшу безпеку.

Для Москви - свободу від західного економічного тиску, а для президента Трапа це буде гамбіт, який звільнить його "від російських демонів".

Тим часом, видання Newsweek писало, що в США демократи шукають причини для імпічменту Трампа. Дехто з конгресменів переконаний, що відсутності фактів, які б доводили звинувачення Трампа на адресу Обами щодо прослуховування, вже достаньо, щоб почати процес. 

Нагадаємо, що вчора на відкритому слуханні голова ФБР підтвердив існування розслідування щодо зв'язку команди Трампа з Росією. При цьому він зауважив, що зазвичай бюро не підтверджує і не спростовує існування будь-яких розслідувань. Однак, в даному випадку робить виключення.

 

Читайте також:ФБР отримало докази змови Трампа з Кремлем