Спорт
24 березня 2017
Великий бій між Кличком і Джошуа на «Уемблі». Візитки боксерів
Бій Джошуа - Кличко відбудеться 29 квітня в Лондоні.
news-image

В кінці квітня на стадіоні "Уемблі" в Лондоні пройде бій між українцем Володимиром Кличком і британцем Ентоні Джошуа. На кону - титул чемпіона світу за версією IBF, який належить Джошуа, і вакантні пояси WBA і IBO. "ГОРДОН" розповідає про перший за півтора року поєдинку за участю українського спортсмена, передає «Є!».

Кличко вийде в ринг вперше з листопада 2015 року, коли він за очками програв Тайсону Ф'юрі і позбувся всіх чемпіонських поясів після більш ніж десятиліття на вершині суперважкого дивізіону. Очікувалося, що Кличко і Ф'юрі зустрінуться ще раз, але спочатку бій скасували через травму Ф'юрі, а потім його викрили у вживанні допінгу і наркотиків, і він оголосив про завершення спортивної кар'єри.

Бій Джошуа - Кличко теж повинен був пройти раніше, в грудні 2016 року. Але поєдинок перенесли на 29 квітня 2017 року через травму українця.

На "Уемблі" очікується аншлаг, всі квитки (вони продавалися за ціною від $ 50 до $ 2,5 тис.) На поєдинок розпродані. За інформацією німецького таблоїду Bild, дивитися бій на стадіоні в столиці Сполученого Королівства будуть 90 тисяч людей - це максимум для Британії за 78 років. Останній раз на "Уемблі" стільки глядачів збиралося в 1939 році на матч між Леном Харві і Джоком МакЕвоєм. У 2014 році поєдинок Карла Фроча і Джорджа Гровса зібрав 80 тисяч осіб.

Портал Boxing Insider назвав майбутній матч Джошуа - Кличко "першим за довгий час по-справжньому великим боєм".

У квітні 2017 року, в перший раз за досить тривалий час ми отримаємо по-справжньому великий бій в суперважкій вазі. Кличко довго домінував в дивізіоні, але тепер йому вже за 40. Більш того, він втратив пояс у поєдинку проти Ф'юрі більше року тому і з тих пір не виходив в ринг. Джошуа - не тільки непереможений боєць, але і боксер, який виграв всі свої бої нокаутом, - йдеться в матеріалі.

На віці Кличко акцентують увагу всі спортивні портали: 25 березня Володимиру виповниться 41 рік - для боксу це дуже багато. Хоча були боксери, які завойовували чемпіонські пояси і в більш пізньому віці. Наприклад, американець Джордж Форман став чемпіоном за версією IBF в 1994 році - на той момент йому було 45.

Звичайно, варто брати до уваги, що Кличко вже не молодий. Це не 27-річна зірка, у якої вся кар'єра попереду (Ентоні Джошуа зараз 27 років). Це сорокарічний чоловік, який шукає підходящу можливість піти зі спорту, який зробив його багатим і знаменитим. Деякі вважають, що Кличко виглядав старим вже в поєдинку проти Ф'юрі. Істина полягає в тому, що він насправді старий, в карйній мірі, для професійного бійця. Простіше кажучи, час вже не на боці Кличка, - зазначає Boxing Insider .

Проте на боці українця величезний досвід. Для нього бій з британцем стане 69-м в кар'єрі, для Джошуа - 19-м. Спортивний портал ESPN зазначає, що в поєдинку з Кличком, "бажаючим відновити колишню славу", Ентоні Джошуа не варто розраховувати "на прогулянку в парку".

Сам Кличко налаштований рішуче. 

Моя мотивація висока як небо. Моя мета - стати триразовим чемпіоном світу, - написав він у Twitter.

 

 

Він також запевнив, що поки не збирається йти з боксу.

Ви ще побачите кілька ефектних боїв в рингу з моєю участю. У мене ще не було думки про те, щоб зупинитися. Я не думав про це навіть після поразки від Ф'юрі і втрати всіх поясів. Я буду продовжувати виступи до тих пір, поки буду здоровим і мотивованим, - говорив Кличко-молодший в жовтні минулого року в інтерв'ю німецьким ЗМІ.

При цьому фаворитом бою все ж вважається Джошуа. "Саме він є головним претендентом на статус майбутнього короля суперважкої ваги", - пише Boxing Insider, відзначаючи, що британцеві для цього потрібно впоратися "з колосальним нервовою напругою перед головним боєм в його кар'єрі", а також "впоратися з величезним досвідом Кличко".

Український боксер зі статусом претендента теж згоден.

Я андердог (аутсайдер) в цьому бою, і це насправді цікаво для мене. Я не був в цій ситуації так довго. Я офіційний претендент. Відмінно! - Сказав він в інтерв'ю Sky Sports на початку березня.

Перевага Ентоні Джошуа віддають і букмекери. Авторитетна британська контора William Hill приймає ставки на його перемогу з коефіцієнтом 1,40, тоді як на перемогу Кличка - 3,00 (чим нижче коефіцієнт, тим вище ймовірність, що це відбудеться). В української букмекерської контори "Фаворит" розрив між Джошуа і Кличко трохи менше: 1,63 проти 2,50.

При цьому екс-чемпіон світу за версією WBC Деонтей Уайлдер (він завоював пояс після відходу з боксу Віталія Кличка) вважає, що Джошуа не вистачає досвіду для того, щоб виступити проти Володимира.

Це бокс і це надважкий дивізіон, в якому багато базується на силі удару. І кожен з цих хлопців може нокаутувати свого суперника одним ударом. Але я залишаюся при думці, що для Джошуа виходити на бій з Кличком все ще занадто рано, - говорив він.

При цьому в жовтні минулого року відсутність досвіду не здавалося Уайлдеру проблемою, і він ставив на перемогу британця.

Портал Boxing Insider вважає, що 29 квітня визначиться майбутній король суперважкого дивізіону.
"Хоча бій Джошуа і Кличко - чисто європейська розбирання, цей поєдинок повинен мати великий резонанс і в Америці. Хоча б тому, що два кращих бійця в суперважкій вазі битимуться за світове панування. Всі розуміють, що переможець поєдинку Джошуа - Кличко буде правити дивізіоном ".

У разі перемоги над Джошуа Кличко зможе повернути три з п'яти чемпіонських поясів, яких він позбавився в бою проти Ф'юрі: IBF, WBA і IBO. Належав Володимиру пояс чемпіона WBO в кінці 2016 завоював новозеландський боксер Джозеф Паркер. Звання чемпіона за версією журналу The Ring зараз у Тайсона Ф'юрі, Кличко йде слідом за ним. Щоб повернути звання чемпіона, Кличко повинен або перемогти Ф'юрі, або перемогти Деонтея Уайлдера (другий після українця в рейтингу).

У разі поразки українця, Джошуа до свого поясу чемпіона IBF додасть вакантні титули чемпіона WBA і IBO.