Суспільство
24 березня 2017
Політолог вказав на прихований «меседж» у вбивстві Вороненкова
Трагічний інцидент з Вороненковим може бути "пострілом, яким вбили двох зайців".
news-image

Версію про те, що у вбивстві екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова простежується російський слід, є найправдоподібнішою.

Про це заявив політичний оглядач Мілан Леліч в ефірі "5 каналу", передає «Є!».

Звісно, що російський слід у тій чи іншій версії видається домінантним. Чи це суто політична річ, цілком може бути, але цілком може бути, насправді, в Росії власне, як в Україні (в Росії тісніше), влада і бізнес неймовірно переплетені між собою, – пояснює оглядач.

За його словами, трагічний інцидент з Вороненковим може бути "пострілом, яким вбили двох зайців". Один з цих "зайців" могло бути послання іншим російським опозиціонерам.

Передати певний політичний меседж, насамперед, тим залишкам російської опозиції, які ще десь існують в Росії, які ще не втекли, що в Україні для вас небезпечно, не надумайте тікати і потім розказувати якісь погані речі про Росію, бо в нас "довгі руки, - вважає Леліч.

Інша причина для вбивства могла полягає у тому, що хотіли вбити саме Вороненкова.

Я так розумію, що Вороненков перейшов, у якийсь спосіб, дорогу комусь з ФСБ ... Я би вибрав пріоритетною версію про поєднання бізнесових і політичних мотивів,– наголосив експерт.