Події
24 березня 2017
У Казані горить пороховий завод
Займання зафіксовано в цеху готової продукції.
news-image

За даними джерела в екстрених службах регіону, в результаті інциденту є загиблий.

Займання виникло в цеху готової продукції. Пожежно-рятувальні підрозділи гасять пожежу по третьому номеру складності, - повідомили в прес-службі МНС регіону

На місце направлені додаткові пожежні наряди.
Пожежникам вдалося локалізувати займання на площі 400 квадратних метрів, а о 21:49 мск ліквідувати відкрите горіння в цеху.

Як повідомили в прес-службі управління МНС по Республіці Татарстан, пожежу гасять 99 осіб і 34 одиниці техніки.
Очевидці стверджують, що після виникнення пожежі стався вибух.

Ростехнагляд 21 березня назвав Казанський пороховий завод одним з найбільш проблемних підприємств в аварійному сенсі. За словами керівника Приволзького управління Ростехнагляду Бориса Петрова, за минулий рік на заводі сталося три аварії.

21 грудня минулого року на території порохового заводу сталася пожежа з частковим обваленням однієї з будівель, в результаті якого одна людина загинула і одна постраждала. У червні 2016 року в результаті пожежі на заводі сильні опіки отримали троє працівників. У січні 2016 року у заводі сталося схожа подія.

Казанський пороховий завод розташований в найстарішому і найбільш густонаселеному районі міста. Завод працює з 1788 року, виробляє порох практично до всіх видів цивільної і військової зброї, а також лакофарбові матеріали. Працює по повному циклу, має конструкторські, наукові та виробничі підрозділи, лабораторне та випробувальне обладнання, власний полігон.