Політика
26 березня 2017
«Вороненкова вбили, щоб скомпрометувати наш мирний режим», - заявила російська журналістка
Що нам зараз будуть розповідати «По-перше, це не ми. По-друге, так буде з кожним».
news-image

Питання про те, хто вбив колишнього депутата Держдуми фактично не стоїть, оскільки очевидно, що за цим стоять російські спецслужби, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Про це висловилася російська журналістка Юлія Латиніна в ефірі радіостанції Ехо Москви.

"Зрозуміло, що нам зараз будуть розповідати «По-перше, це не ми. По-друге, так буде з кожним». Але розумієте, от, питання про те, хто вбив Вороненкова – це питання про те, хто вбив Троцького. Бувають складні відповіді, а бувають дуже прості", - каже журналістка.

Вона також пояснила, чому вбивця був у червоних кросівках і виявився настільки низької кваліфікації. Латиніна згадала ситуацію в Грузії, коли ФСБ організовувала ряд дрібних терактів. За словами журналістки, силовики просто "пиляли і відмивали" гроші. Таким чином виходило, що замість великого теракту, виконаного професіоналом, виходив невеликий вибух, який виконувала людина низької кваліфікації. Латиніна вважає, що гроші на ці теракти відмивалися по дорозі від керівництва силовиків до виконавців.

Говорячи про тактику Кремля щодо цього резонансного вбивства, Латиніна згадала про недавній теракт в Лондоні, коли ісламісти розмістили в мережі багато відео, заявляючи, що ця атака була фейком. Ці заяви, каже журналістка, діяли на певну частину аудиторії.

"Розповіді про те, що Вороненкова вбили, щоб скомпрометувати наш мирний режим, але так буде з усіма, вони, ось, будуть діяти тільки на ольгинских тролів. Взагалі наша пропаганда – вона просто писана з ісламістської, як я вже говорила: «По-перше, це не ми, по-друге, Аллаху акбар», - підкреслила Латиніна.

При цьому вона прокоментувала слова Всеволода Чапліна про те, що Вороненкова вбив Бог: Ну так, бог, звичайно, Вороненкова вбив. Ось, Чечні гроші бог дає, та бог і вбив. Ми навіть знаємо прізвища та по батькові цього бога, четвертого члена Трійці".

Читайте також: Як Луценко підставив Вороненкова, - розповідає російський політик