Події
27 березня 2017
Після антикорупційних мітингів Путін захоплюватиме Маріуполь, - політолог
Росія консолідуватиме суспільство за рахунок зовнішнього ворога. Це означає, що вони суттєво збільшать напади й обстріли на Донбасі.
news-image

Вчора у 84 російських містах почалися антикорупційні мітинги. Росіяни вийшли на протести після оприлюднення статків прем'єра Дмитра Мєдвєдєва Фондом боротьби з корупцією російського політика Олексія Навального, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

Поліція протидіяла мітингам. Заарештувала більше 600 людей. В тому числі — організатора Навального.

- Ця акція протесту нічого хорошого ні для України ні для мислячих росіян не віщує. Навпаки сьогоднішній день може початком більш жорсткої політики російської влади, - каже політолог Вадим Карасьов. Він розповідає про справжні причини й наслідки протестів в Росії
Боротьба з корупцією — це привід. Так само, як і скандальний фільм про статки й корупційну діяльність російського прем'єра Дмитра Мєдвєдєва. Справжньою причиною є, з одного боку, розкол у правлячих елітах Росії. З іншого — незадоволеність росіян тим, що 18 років країною правлять одні й ті ж люди, а життя погіршується.

Політолог зазначив, що Росія у глухому куті. Представники еліт не бачать перспектив ні для свого бізнесу, ні у впливі на державну політику, ні в інших речах. Фактично, економіка Російської Федерації все більше занепадає. Стосунків із Україною як таких уже давно немає, із країнами ЄС і США — так само.

В оточенні влади Росії зараз утворилося дві течії — силова й ліберальна. Напруга між ними зростає. Оцей конфлікт між ними є шпариною, через яку можна побачити якийсь мізерний привід і виводити людей на протести.

Суттєво збільшать напади й обстрілі на Донбасі. Не виключаю, що підуть на Маріуполь, - каже Карасьов.

За словами політолога, російська влада діятиме значно жорсткіше у разі нових мітингів. 

Використовуватиме стратегію, яку застосовували під час подібних випадків у всій світовій новітній історії — консолідуватиме суспільство за рахунок зовнішнього ворога. Це означає, що вони суттєво збільшать напади й обстріли на Донбасі. Не виключаю, що підуть на Маріуполь. Успіхи або труднощі зблизять росіян,зменшиться потреба йти на протести.

Після суттєвого загострення бойових дій як зовнішня політика, так і внутрішня в Росії стане жорсткішою. Люди, яким щось не подобатиметься автоматично сприйматимуться владою і основною масою суспільства як однодумці ворога і його агенти.

Під цим приводом їх і арештовуватимуть. Інші такі самі бачитимуть це й не висовуватимуться особливо. Ні про які мітинги вже не йтиметься.

Читайте також:Що позитивного для України несуть мітинги у Росії?

Читайте також:Російське телебачення мовчить про багатотисячні антикорупційні мітинги