Події
27 березня 2017
На Харківщині поліцейські приїхали зафіксувати смерть та пограбували померлого
Поліцейські витягли з карману померлого чоловіка ключі від квартири та обікрали помешкання.
news-image

Слідчі прокуратури Харківської області оголосили підозру двом працівникам одного з райвідділів поліції м. Харкова одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, передає «Є!» із посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

За інформацією начальника першого слідчого відділу прокуратури області Максима Гришина, старший сержант та старший лейтенант поліції витягли з карману померлого чоловіка ключі від квартири та обікрали помешкання.  

У грудні 2016 року поліцейські приїхали за викликом до квартири, де власною смертю помер 79-річний чоловік. Скориставшись тим, що рідні дідуся знаходяться у пригніченому стані та не слідкують за сторонніми у квартирі, поліцейські витягли із верхнього одягу померлого ключі від його квартири та мобільний телефон.

Того ж дня правоохоронці прийшли до квартири померлого і вкрали телевізор, 800 грн. та ключі від автомобіля Рено, - йдеться в повідомленні відомства.

Трохи згодом, старший сержант викрав і автівку разом із документами.  

Старшому сержанту оголошено підозру за ч. 1, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 289 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб,  поєднана із проникнення до житла, викрадення та привласнення офіційних документів, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене із проникненням до приміщення).  

Старшому лейтенанту інкримінують вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням до житла (ч. 3 ст. 185 КК України).

На даний час вирішується питання щодо відсторонення поліцейських від займаних посад.

Читайте також: Гонтарева: Один великий олігарх особисто погрожував мені
Читайте також: На Закарпатті затримали 14 водолазів-контрабандистів
Читайте також: Екс-депутат Держдуми розповів, хто віддав наказ убити Вороненкова