Події
27 березня 2017
Фінансовим детективам призначили космічні зарплати
Високі зарплати сприятимуть тому, щоб залучити до роботи фахівців високої кваліфікації.
news-image

Детективам Служби фінансових розслідувань призначили оклад 32 тис. грн.

Про це інформує «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

Керівникам платитимуть 62 тис. грн окладу. Високі зарплати сприятимуть тому, щоб залучити до роботи фахівців високої кваліфікації. Про це розповів міністр фінансів Олександр Данилюк, пише "Дзеркало тижня".

"Без нормальної зарплати неможливо залучити кваліфікованих фахівців, які чесно й професійно працюватимуть і відрізнятимуть ВВП від ВДВ, а ПДВ від ДВП. Нещодавно розповідали, як слідчий податкової міліції, який розслідував ухилення від сплати ПДВ, у розмові з адвокатом підприємства виявив повне незнання, що таке ПДВ. Коли адвокат звернув на це увагу, слідчий сказав, що йому байдуже, що таке ПДВ, усе одно доведеться домовлятися", - говорить міністр.

Оклад керівника створюваної служби сягатиме 40 прожиткових мінімумів, а рядових детективів - 20. У керівників територіальних підрозділів ставку встановили на рівні 30 прожиткових мінімумів, що сягає 48 тис. грн. До окладу додають надбавки за вислугу, ранги, спецзавдання та роботу з доступом до державної таємниці.

В Україні планують створити Службу фінансових розслідувань замість податкової міліції. Її створення підтримує прем'єр-міністр Володимир Гройсман.