Події
27 березня 2017
Організатори Євробачення розкрили провокацію Кремля‍
В оргкомітету конкурсу виникла підозра, що Росія й не збиралася приймати участь в Євробаченні-2017.
news-image

Російська делегація проігнорували обов'язкові попередні заходи міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017 ще до того, як Служба безпеки України заборонила представниці РФ Юлії Самойловій в'їзд в Україну.

Про це пише «Є!» з посиланням на Знай.

Про це в інтерв’ю журналу Der Tagesspiegel заявив глава оргкомітету змагання Франк-Дітер Фрайлінг.

Мало того, на відміну від інших країн-учасників, російська сторона навіть не забронювала житло у Києві для власної делегації.

Отже, дуже схоже на те, що Росія взагалі не збиралася приймати участь у конкурсі, а скандал із Самойловою був запланованою провокацією Кремля.

За словами Фрайлінга, організатори Євробачення зроблять усе можливе зі свого боку, щоб забезпечити участь у заході представників з усіх країн, однак для цього Москва має показати зацікавленість у цьому.

"Росія має теж показати, що зацікавлена в тому форматі участі, який ми їй пропонуємо. Президент або прем'єр-міністр України можуть декретом скасувати рішення спецслужб. Звичайно ж, у цьому питанні Європейська мовна спілка має дотримуватися українських законів. Однак, ми розраховуємо, що всі виконавці, які потрібні для проведення цього пісенного конкурсу, зможуть взяти у ньому участь", - зазначив глава оргкомітету.

 

Читайте також:«Совєцкий» світ скінчився, – Забужко прокоментувала заборону в'їзду Самойловій