Політика
4 січня 2015
Добкін і Богословська розповіли New York Times про втечу Януковича
Згідно з розповіддю екс-регіоналів, головною причиною втечі стало рішення Верховної Ради про відведення силовиків від будівлі Адміністрації Президента
news-image

Газета New York Times опублікувала розслідування про обставини втечі колишнього президента України Віктора Януковича з країни.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "Дождь".

Згідно з розповіддю екс-регіоналів, фактично головною причиною втечі Януковича з країни стало рішення Верховної Ради від 20 лютого 2014 року про повернення всіх силових підрозділів додому.

"Коли вони (Рада - Ред.) прибрали охорону навколо президентської адміністрації, він (Янукович - Ред.) зрозумів, що йому необхідно йти", - розповів український політик Михайло Добкін.

За його словами, Янукович був шокований, коли побачив з вікна Адміністрації Президента на Банковій, як міліція поклала свої щити на землю і почала сідати в автобуси. Після цього екс-президент залишив будівлю і більше в неї не повертався.

Також Добкін розповів, що в ході телефонної розмови Янукович заявив про намір виїхати "або вночі, або завтра (22 лютого)". Янукович, як зазначає New York Times, тоді говорив про поїздку всього лише як про черговий президентський тур на схід країни. Він в розмові з Добкіним попросив "вибрати кілька фабрик для візиту".

Український політик Інна Богословська, яка раніше була союзником Януковича, розповіла газеті, що саме після 20 лютого Янукович зрозумів, що Парламент більше не на його боці.

Нагадаємо, що недавно оскароносний американський режисер Олівер Стоун повідомив, що він планує відзняти фільм про Віктора Януковича.