Економіка та бізнес
28 березня 2017
В Україні запрацювала нова міжнародна платіжна система
Система підтримує здійснення грошових переказів у гривні, доларах США, євро та рублях РФ.
news-image

Національний банк України узгодив правила міжнародної платіжної системи "AVERS №1" та видав платіжній організації цієї системи ПАТ "Кредит Оптима Банк" реєстраційне свідоцтво.

Про це повідомили у прeс-службі НБУ, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Згідно з правилами міжнародної платіжної системи "AVERS №1" учасниками платіжної системи можуть бути банки України та небанківські фінансові установи, що мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків та які на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам міжнародної платіжної системи "AVERS №1" щодо переказу коштів за допомогою цієї системи. Розрахунковим банком платіжної системи є ПАТ "Кредит Оптима Банк", – йдеться у повідомленні.

Загалом міжнародна платіжна система "AVERS №1" пропонує наступні види послуг з переказу коштів:

За допомогою міжнародної платіжної системи "AVERS №1" можна здійснювати перекази в межах України в національній валюті між фізичними особами, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок. Також у гривні можна переказувати гроші від фізичних осіб на користь юридичних осіб і від юридичних осіб фізичним особам.

Також транскордонні перекази в іноземній валюті можна здійснювати від фізичних осіб на користь фізичних осіб, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок.

Система підтримує здійснення грошових переказів у гривні, доларах США, євро та рублях РФ.

У НБУ зазначають, що станом на 27 березня в Україні зареєстровано 26 міжнародних та внутрішньодержавних систем переказу коштів, з яких 19 систем створені резидентами (8 створені банками), ще 7 систем, створені нерезидентами.

Упродовж січня-лютого 2017 року за допомогою систем, створених як резидентами, так і нерезидентами, в Україну переказано $ 344 млн, за межі України –  млн, у межах України – $ 657 млн.

Нагадаємо, у понеділок, 27 березня, в Києві завершила роботу технічна місія МВФ із питань податкової політики. Своєю чергою, Нацбанк надав представникам МВФ погіршені прогнози щодо зростання економіки України в 2017 році через блокаду окупованого Донбасу. Замість раніше прогнозованих 2,8% зростання ВВП у НБУ нині дають цифру в 1,9%. Із цими цифрами також погодилися в Кабміні, зокрема у Мінфіні. 

Читайте також: Власником української «дочки» Сбєрбанку стане син російського мільярдера
Читайте також: Журналісти показали нерухомість та елітні авто Ляшка (фото, відео)