Політика
28 березня 2017
Військові суди повернуться в Україну, - Порошенко
Цю заяву верховний головнокомандувач зробив у зв’язку з оголошенням вироку генералу Віктору Назарову.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність створення спеціальних військових судів, рішення яких не будуть ставитися під сумнів українськими воїнами.

Інформує «Є!», з посиланням на nv.ua.

"Я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна", - заявив він на своїй сторінці в Facebook.

Цю заяву верховний головнокомандувач зробив у зв’язку з оголошенням вироку генералу Віктору Назарову у справі про катастрофу військового літака Іл-76 в Луганському аеропорту в 2014 році.

Порошенко наголосив, що по-справжньому винним у загибелі українських військових є "ворог, який віроломно вдерся на нашу землю".

"За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки", - додав глава держави.
Читайте також: «Квартира на вітрилах» - мешканець Києва шокував мережу (фото, відео)
Читайте також: Російським судам надали право обмежувати трансляцію засідань