Київ
29 березня 2017
Віталій Кличко зателефонував журналісту, побачивши його допис у Фейсбуці
Вахтанг Кіпіані висловив стурбованість щодо збереження історичної будівлі.
news-image

Два дні тому, 27 березня, журналіст Вахтанг Кіпіані оприлюднив фото будинку на Софійській площі, повідомивши про те, що історичну будівлю можуть знищити, передає «Є!»

Свій допис журналіст написав, звертаючись до мера столиці.

Якби в Києві був мер, який любив би Київ і знав, що з балкону цього будинку на Софіївському майдані було проголошено Злуку УНР та ЗУНР, то ніколи б не закривав очі на реальну перспективу знищення пам'ятки. На цьому місці має з'явитися хмарочос. Фіг з тією історією - так, Віталію? - написав Кіпіані.

Сьогодні Вахтанг Кіпіані повідомив, що зранку йому зателефонував мер столиці Віталій Кличко.

Щойно телефонував міський голова Києва Віталій Кличко. Йому принесли у моніторингу позавчорашній пост, де я написав, що цьому історичному будинку, з балкону якого 22 січня 1918 року було проголошено Злуку УНР-ЗУНР, загрожує небезпека і є плани на будівництво хмарочосу. Мер сказав, що "підняв усіх на вуха" і цитата - "доповідаю вам" - що поки він мер Києва цьому будинку ніщо не загрожує і ніякої нової будівлі в цьому місці не буде, - повідомив журналіст.
Віталій також сказав, що любить Київ не менше мене. Це така отвєточка, бо я зробив таке припущення. Подякував за швидку реакцію, - додав Кіпіані.

Читайте також: «Київ цілеспрямовано долучає до роботи у владних структурах міста ветеранів АТО» - Володимир Бондаренко
Читайте також: Ми всі вважали його за «некоронованого короля України»: цього дня Грушевський вперше головує на засіданні Центральної Ради