Суспільство
29 березня 2017
50 гривень за долар і друга громадянська: Українець розповів, як росТВ лякає жителів Макіївки
Чоловік розповів, яка пропаганда ведеться з доступних жителям телеканалів, та що їм розповідають про Україну.
news-image

Українець, який нещодавно побував у місті Макіївка Донецької області, розповів, яка пропаганда ведеться з доступних жителям телеканалів, та що їм розповідають про Україну, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Про це українець розповів у блозі на сайті "Крим. Реалії". За його словами, у Макіївці доступні 16 каналів, зокрема 2 – українські, 4 – сепаратистських, 10 – російських. З українських там показують "1+1" і "5 канал", проте дивляться їх одиниці.

"Картина складається просто убійна", - відзначив блогер. "5-й" взагалі йде фоном, а "плюси" включаються лише для того, щоб подивитися турецький серіал. Зате основний інформаційний контент заповнюють канали Росії. А там - просто морок", – написав він.

З самого початку блокади в Росії поширилась тема "неконтрольованих бойовиків Семенченка", які представляють крайні праві погляди та брали участь у "каральній операції проти народу Донбасу".

"Основний посил такий: офіційна влада Києва взагалі не контролює ситуацію в Україні. "Бойовики" озброєні гранатами і автоматами, і органи МВС не можуть нічого з ними зробити. Сюди ж підключається сюжет про погром банкоматів російських банків "Азовом", і тут же вставляється ролик факельної ходи "українських нацистів" по Києву ще з 14-го року (чомусь цей запис у "ДНР" особливо люблять ставити на всіх місцевих телеканалах, включаючи і канали Росії)", – зазначив блогер.

На пропагандистському телебаченні використовують так званих експертів. Одні переконують глядачів, що ціни на електроенергію в Україні злетять на 30 відсотків, курс стане 50 гривень за долар. Інші лякають, що до літа почнеться "друга громадянська" між "бойовиками Семенченко" і "нацистами київської хунти". "

І всі дружно сходяться на думці, що, мовляв, "слава богу, що народ Донбасу захищений від всієї цієї української вакханалії". Але треба ще захистити тих, хто поки "в окупації", тобто – в Краматорську, Слов'янську, Маріуполі та інших містах", – написав блогер.
"Подивившись 15 хвилин російських новин, у вас складається враження, що, по-перше, вся Україна охоплена полум'ям крайнього націоналізму, а по Києву ходять зі смолоскипами, навіть, вдень. По-друге, самій Україні вже недовго залишилося, і ось-ось відкриється другий фронт. По-третє, дешева комуналка і війська "великої Росії" – це той щит, який завжди буде закривати "народ Донбасу від нацизму", і слава Богу, що ми зараз у "ДНР", – зазначив блогер.

 

Читайте також:Заміна керівництва «Д/ЛНР» – спосіб довести Заходу, що Росія компромісна, – експерт