Війна
29 березня 2017
Чоловік в мережі розповів про життя на Донбасі: безгрошів'я, безробіття, свавілля
У Донецьку дуже багато озброєних людей, які охороняють високопоставлених окупантів і колабораціоністів.
news-image

У мережі з'явилася інформація про подробиці життя в окупованому Донецьку. Лист мешканця міста на своїй сторінці в Facebook опублікував користувач Євген Титов.

За словами донеччанина, в місті дуже важко знайти роботу з прийнятною для життя зарплатою, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Шахта мого брата не працює, у нас тут теж закрилася. Брат у безкоштовну відпустку на невизначений час. Безробіття. Безгрошів'я. Ось така у нас життя в "молодій республіці". Звичайно, вижити тут можна. Майже все необхідне є. Хоч і огидного якості, несмачне і за російськими цінами. А зарплати не просто мізерні, а тупо знущання. Пощастило, якщо ти працюєш в міністерстві, платять аж 16 000 грн. Це вважається вище середнього. Лікарі отримують по 5000. Звичайно якщо ти не "віджав" який-небудь міні-завод/кулінарію/магазин....", - йдеться листі.

Однак, за словами очевидця, досить багато у Донецьку і забезпечених людей, що можна визначити за великою кількістю нових машин 2015-2016 років випуску.

"Тобто хтось реально круто має на цьому всьому. Стріляють менше, тачки начебто не віджимають. Людей порівняно з минулим роком у Донецьку стало більше. З плюсів – місто чисте і дуже доглянуте. Але у всіх красивих гостишках живуть ополченці. На вулиці всі ходять з кобурами через плече. Особливо впадає в очі, коли тепло, а то взимку під куртками не було видно. Стоять купками на бульварі малолітні пиз...и, і у всіх пестики! А вони всі у цивільному", - розповідає мешканець міста.

За його спостереженнями, у Донецьку дуже багато озброєних людей, які охороняють високопоставлених окупантів і колабораціоністів.

"Дуже часто кафешки оточені такими військовими, людей по 6. Значить, там хтось важливий їсть. Ми влітку були в аквапарку, навіть там сиділи люди в плавках, але у військових куртках з автоматами, і в басейні ніжки мочили. Не дай Бог якийсь заміс, а ці мерзоти тусуються у всіх людних місцях, так "покладуть" всіх – і дорослих, і дітей! Мене часто зупиняють люди в масках і повній екіпіровці, обшукують машину. Бояться вони самі себе. Ділять владу", - ділиться донеччанин спостреженнями.

Він також повідомив, що часто вибухають машини і вибухові пристрої у дворах житлових будинків: "Восени біля нашого будинку на руках ополченця вибухнула якась хрень, так він перетворився у фарш. А ось зовсім недавно та ж історія, тільки пацану відірвало руки на дитячому майданчику. Граната вибухнула".

Крім того, відчувається нестача одягу та інших товарів широкого вжитку.

"Це не той Донецьк! Ось лікарні та лікарі поки на рівні, і радує те, що в аптеках є все. Народити дітей тут ще можна, але виховувати – ніколи. Ростов або Дніпро або ще щось, де є життя, вибір, аеропорти, вокзали, пошти і банківська система, ще куди не йшло. Але тут повна темрява. Ти вже вибач за моє одіозне ставлення до всього тут, але не бачу просвітлення. Може, декому тут подобається, що у них безкоштовно з'явилася машина і що з пістолетом вони дуже важливі. Але у нас і у моїх батьків все погіршилося на 70%, і як жити далі, незрозуміло", - підсумував донеччанин.
Читайте також: Доба в АТО: Троє військових ЗСУ поранені, бойовики били 61 раз
Читайте також: 50 гривень за долар і друга громадянська: Українець розповів, як росТВ лякає жителів Макіївки