Події
29 березня 2017
Російські спецслужби готували провокацію під Львовом, - доповідає СБУ (фото)
Близько 70 осіб спробували перекрити рух автотранспорту біля дороги.
news-image

Співробітники Служби безпеки України вранці вівторка, 29 березня, запобігли спробі влаштувати масштабну провокацію у Львівській області недалеко від кордону з Польщею.

Про це заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Зокрема, близько 70 осіб спробували перекрити рух автотранспорту біля дороги, що веде до польського кордону. Вони почали палити шини, намагаючись створити для медіа замовного негативної картинки з України.

"Серед гасел, які тримали учасники, були" Ні геноциду поляків "і" Волинь в наших серцях "на польському Плакати виконані якісно з поліграфічної точки зору, тобто до акції заздалегідь добре готувалися." - зазначив Ткачук.

За його словами, учасники акції організовано доставили автобуси з Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської області. Більшість з них були в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння.

"Ця невдала провокація є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції. Вона спрямована на провокування і розпалювання міжнаціональної ворожнечі між поляками і українцями.", - резюмував Ткачук.
Читайте також: Між українцями та росіянами немає спорідненості навіть на рівні ДНК
Читайте також: Декларація Кононенка: 15 мільйонів доходу і пальто за 200 тисяч