Події
29 березня 2017
Преведено статистику аварій через несправні дороги України
У Києві є близько 70 місць, де найчастіше стаються аварії через діряві дороги.
news-image

З 1 січня по 20 березня цього року поліцейські в Києві зафіксували 48 аварій через погані дороги.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У Києві є близько 70 місць, де найчастіше стаються аварії через діряві дороги, розповів транспортний експерт В'ячеслав Коновалов. Він прокоментував поліцейську статистику.

"Періодично ті ділянки ремонтують. Але щоб зробити це капітально, необхідно 10 мільйонів гривень. Щоранку хтось вскочить. В результаті - пошкодження ходової, коліс, підвіски. Кожен водій витрачає на ремонт у середньому від 3 тисяч гривень. Були випадки, коли за поганих доріг збивали людей", - сказав Коновалов.

В Україні не аналізують, який зв'язок між смертями в аваріях і підтриманням доріг у безпечному стані.

"Інколи вказувати справжню причину аварії поліцейські відмовляються. Пишуть, що машина була в поганому технічному стані. Наполягають на експертизі, щоб встановити, що причиною була саме вибоїна. Викликають ще один оперативний екіпаж, а потім ще один. Інколи вказують в протоколі, що водій не дотримався швидкісного режиму. Тому вчасно не помітив яму. Міг же просто її об'їхати".

Експерт вважає марним скаржитися Укравтодору, позиватися до суду теж.

Є негласний договір між дорожниками ДАІ оформляти аварії таким чином, щоб не можна було доказати провини Автодору в суді. У 2012 позовів було на 140 мільйонів гривень. На пару десятків тисяч кожен. До розгляду суду надійшло 10%. По кількох справах виконавча служба не стягнула компенсацію. У кращому випадку оплачувалась тільки третина відшкодування.
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми збільшили фінансування ремонту столичних доріг, щоб привести їх у належний стан»
Читайте також: В Єгипті нагородили українку, яка першою пробігла 21-кілометровий марафон (фото)