Події
30 березня 2017
Іванка Трамп працюватиме на держслужбі, але без зарплати
Її посада - спеціальна помічниця президента.
news-image

Дочка президента США Дональда Трампа Іванка буде працювати в Білому домі як держслужбовець, не отримуючи за це зарплату. Про це йдеться в її заяві, опублікованій на сайті американської газети The New York Times (NYT), передає «Є!»
Як випливає з публікації, Іванка Трамп буде виконувати роль радника американського лідера і стане офіційно держслужбовцем. Її посада - спеціальна помічниця президента, за нею вже закріплений кабінет у Білому домі.

Раніше Іванка заявляла, що вона буде неофіційною радницею Трампа, однак це викликало критику з боку фахівців з етики, які вказали, що таким чином вона звільняється від дотримання деяких правил.

Я чула, що у деяких є побоювання з приводу того, що я буду радницею президента як приватна особа при добровільному дотриманні всіх етичних норм, тому замість цього я буду неоплачуваною співробітницею Білого дому, до якої застосовані ті ж правила, що і до інших федеральних службовців, - йдеться в заяві дочки Трампа.

35-річна Іванка випускала власні колекції ювелірних прикрас, взуття та аксесуарів. Вона активно допомагала батькові вести виборчу кампанію, в тому числі беручи участь в агітаційних мітингах і публічних виступах. Іванка, поряд з синами Трампа Еріком і Дональдом-молодшим, займала посаду одного з трьох віце-президентів компанії Trump Organization, яка спеціалізується на будівництві. На початку цього року дочка нового президента заявила, що піде у відставку з зазначеного поста в компанії.

Читайте також: Кілька людей перетворюють Україну на банкомат – посол ЄС
Читайте також: НАБУ відкрило провадження стосовно судді, яка вела процес Насірова
Читайте також: Курс валют на 30 березня