Суспільство
30 березня 2017
У Білорусі шлюбний аферист, представляючись українським депутатом, виманив у жертв понад $ 85 тис.
Спільницею шахрая була його матір.
news-image

Шлюбний аферист з білоруського Гомеля разом зі своєю матір'ю виманили понад $ 85 тис. у своїх жертв. Про це повідомили в управлінні Слідчого комітету по Гомельській області, передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Всього з 2009 до 2016 року зловмисники ошукали понад три десятки людей.

Найчастіше їх жертвами ставали жінки. Вони потрапляли під чарівність гомельчанина, який зображував багатого нареченого.

39-річний чоловік майбутніх "наречених" вибирав в інтернеті і практично відразу пропонував їм зустрітися. На побаченнях він розповідав дівчатам про те, що володіє караоке-клубом, салонами краси в Києві і Москві, житловою нерухомістю. Додавав, що є українським депутатом або власником великого підприємства.

Всім новим знайомим, а серед них були мешканки Гомельської, Могильовської, Мінської і Вітебської областей, шахрай обіцяв одружитися.

Коли остаточно втирався в довіру, починав просити гроші в борг, а фінансові складності пояснював різними причинами. Примудрявся виманювати гроші за рахунок того, що пропонував купити обраниці автомобіль, на який нібито зовсім трохи не вистачає.

Дівчата віддавали йому свої заначки, які збирали роками, і навіть брали кредити в банках.

Мати шлюбного афериста займала не останнє місце у всіх махінаціях. 66-річна жінка грала роль майбутньої свекрухи, коли син приводив обраниць знайомитися, забирала у дівчат гроші.

Крім того, жінка і сама вигадувала злочинні сценарії. Наприклад, щоб умовити одного зі знайомих взяти кредит в банку, вона вигадала, що у її внучки онкологія і для лікування необхідно $ 30 тис. Внучка у шахрайки дійсно є. Дівчинка, на щастя, здорова і проживає разом з колишньою невісткою в Києві.

Як поінформували в управлінні Слідчого комітету по Гомельській області, розслідування кримінальної справи, в якому налічується 51 факт злочинної діяльності, завершено та  передано в суд.

Загальна сума збитку, заподіяного діями кримінального дуету, склала понад 170 тис. білоруських рублів. Від дачі показань мати і син відмовилися. За скоєні злочини їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Нудьгуючому на пенсії 100-річному американцю дали попрацювати у день народження
Читайте також: Іванка Трамп працюватиме на держслужбі, але без зарплати
Читайте також: Кілька людей перетворюють Україну на банкомат – посол ЄС