Резонанс
30 березня 2017
Матері, яка на 9 днів замкнула двох малюків у квартирі, світить довічне
Дії зловмисниці кваліфіковано як умисне вбивство малолітньої дитини.
news-image

22-річній Владиславі Подчапко (Трохимчук), яка на 9 днів зачинила двох малих дітей у квартирі, у результаті чого однорічний хлопчик помер з голоду, загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомляє Прокуратура Києва, передає «Є!»

30 березня прокуратура завершила досудове розслідування стосовно Подчапко.

Як встановило слідство, жінка 11 днів (раніше правоохоронці говорили про 9 днів – ред.) не навідувалася до дітей, яких залишила у зачиненій квартирі. При цьому вона повністю усвідомлювала наслідки своїх дій та мала можливість попередити настання тяжких наслідків. Разом з тим умисно та цілеспрямовано цього не зробила, що й призвело до смерті однієї дитини, - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування дії зловмисниці кваліфіковано як умисне вбивство малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі матеріали кримінального провадження відкрили для ознайомлення підозрюваній та її захисникам. Після цього обвинувальний акт скерують до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення, - підсумували у Прокуратурі.

Як відомо, уродженка Миколаївської області наприкінці листопада 2016 року на 9 днів залишила у квартирі без нагляду 1-річного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в ніч на 6 грудня жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – у непритомному стані.

Читайте також: У Києві нападники побили битами та стріляли у керівника державного підприємства
Читайте також: У Білорусі шлюбний аферист, представляючись українським депутатом, виманив у жертв понад $ 85 тис.