Політика
30 березня 2017
Росія і НАТО не змогли дійти згоди стосовно конфлікту на Україні
Між НАТО і Росією залишаються явні розбіжності по всіх центральних питань, в тому числі щодо конфлікту.
news-image

Засідання Ради НАТО - Росія не дозволило домогтися конкретних результатів. Сторонам не вдалося досягти одностайності з центральних питань, повідомив генсек альянсу Столтенберг.

Між НАТО і Росією залишаються явні розбіжності по всіх центральних питань, в тому числі щодо конфлікту. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг після засідання Ради НАТО - Росія, що відбувся в четвер, 30 березня в Брюсселі, інформує «Є!».

"Що стосується конфлікту, то між партнерами по НАТО і Росією залишаються явні розбіжності. Ситуація в сфері безпеки продовжує викликати глибоке занепокоєння", - сказав Столтенберг на прес-конференції за підсумками засідання.

 Столтенберг розкритикував відсутність прогресу в справі реалізації Мінських угод щодо врегулювання на сході України і, зокрема, вказав на рекордну кількість порушень узгодженої домовленості про припинення вогню, на невиконання вимог про відвід важких озброєнь і на створення перешкод спостерігачам від ОБСЄ.

Партнери по НАТО закликали Росію скористатися "своїм значним впливом" на сепаратистів, щоб змусити їх виконувати взяті на себе зобов'язання, сказав генсек альянсу. Вони також розкритикували визнання Росією посвідчень особи, виданих владою самопроголошених республік Донбасу, введення рубля і конфіскацію українських компаній в сепаратистських регіонах.

У той же час Столтенберг побачив ознаки прогресу в справі зміцнення довіри між НАТО і Росією. В ході засідання Ради НАТО - Росія боку поінформували один одного про розміщення військ в східноєвропейському регіоні, пояснив генсек альянсу. Столтенберг розцінив це як "подальший крок" у справі посилення прозорості та запобігання ризикам у відносинах між НАТО і Росією.

Читайте також: У Москві прогримів вибух на військовому заводі: є загиблі, є постраждалі (відео)
Читайте також: Міськрада Івано-Франківська судиться з жінкою, яка за свій рахунок відремонтувала дорогу