Суспільство
31 березня 2017
У Кабмін зробили заяву щодо нового перепису населення
Востаннє Всеукраїнський перепис населення проводився в 2001 році.
news-image

Перепис населення в Україні слід провести найближчим часом, оскільки поки немає жодного іншого альтернативного методу, який може дати більш достовірну картину соціально-демографічного розвитку України.  

Про це йшлося під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань науково обґрунтованого оцінювання демографічного розвитку України під головування Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, передає "Урядовий портал", повідомляє «Є!».

Так, за словами віце-прем’єра, відповідно до світової практики перепис населення країни повинен здійснюватися кожні 10 років, а в Україні він востаннє проводився ще у 2001-му.

Через нестачу, серед іншого, фінансових ресурсів, проведення перепису хоч і призначалося, але постійно переносилося. Лише перепис населення дає повну картину тих процесів, які відбуваються в країні. І йдеться не лише про демографічну ситуацію, а про значно ширше коло соціально-економічних показників, – зауважив посадовець.

Додамо, що у засіданні взяли участь міністр соціальної політики України Андрій Рева, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України професор, академік НАН України Елла Лібанова, представники Державної служби статистики України, інших міністерств і відомств, а також науковці.