Політика
5 січня 2015
В Україні з'явилися нові олігархи
Сьогодні вплив Ріната у парламенті - мінімальний. Його - нема.
news-image

Колишній губернатор Донеччини Сергій Тарута вважає, що Ріната Ахметова більше не можна вважати олігархом, тому що він втратив свій вплив. Про це повідомляє  Є | Єдність.інфо із посиланням на на інтерв'ю в Інформаційному порталу "Україна без корупції".

"Хто такий олігарх - той, хто використовує насамперед політичний і, небагато, медійний ресурс для досягнення своїх бізнес-цілей. Насправді, сьогодні вплив Ріната у парламенті - мінімальний. Його - нема. У нас є тільки вплив Дніпропетровській області. Пінчук сьогодні олігарх чи ні? Ні, звичайно. Зате з'явилися нові олігархи - від прокуратури, чиновники. Вони заробляють величезні гроші, але про це мало хто знає. З'явилися аграрні олігархи, котрі не менше інтегровані у владу. Призначаються свої міністри, через яких вибудовуються корупційні схеми", - сказав Тарута.

"Все перевернулося. І якщо сьогодні брати реальну вартість активів "старих олігархів", це все вимагає серйозного перегляду", - додав він.

Також екс-чиновник підтвердив, що військова ситуація на Донбасі зробила його банкрутом. "Була б зворотна ситуація - я б радів. А поки що, на жаль, це так", - сказав Тарута.