Політика
5 січня 2015
Тимошенко просить Савченко припинити голодування
Льотчиця голодує вже 22 дні
news-image

Керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, першим номером партії якої є ув'язнена в Росії льотчиця Надія Савченко, просить останню припинити голодування в московському СІЗО.

Про це пише "Єдність" з посиланням на прес-службу "Батьківщини".

"Сьогодні - 22-й день, як у російській в'язниці голодує Надія Савченко Тому я прошу тебе - покинь голодування! Ворогові ми потрібні тільки слабким, але перемога неодмінно буде за Україною, і ти повинна розділити радість цієї перемоги зі своїм народом!" - йдеться в заяві Тимошенко.

Нагадаємо, що Савченко після осінніх парламентських виборів офіційно є народним депутатом України, а також включена до складу української делегації в ПАРЄ.

Тимошенко звертається до глав держав-учасників переговорів по врегулюванню ситуації в Україні і президента Петра Порошенка із закликлм не відкладати питання звільнення Савченко до переговорів в Астані 15 січня.

Лідер "Батьківщини" також просить глав держав і урядів країн Європейського Союзу сприяти якнайшвидшому звільненню льотчиці, "адже з 26 січня Савченко набуде статусу члена Парламентської асамблеї Ради Європи".