Події
31 березня 2017
«Ленінську кузню» Порошенка декомунізовано
"Ленінська кузня" спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, сухогрузів, контейнеровозів, морозильних риболовних трайлерів тощо.
news-image

Акціонери суднобудівного заводу "Ленінська кузня" на загальних зборах вирішили перейменувати підприємство у "Завод "Кузня на Рибальському" і змінити форму власності з публічного акціонерного товариства у приватне акціонерне товариство. Про це йдеться в повідомленні підприємства, передають Українські Новини, повідомляє «Є!»

Як повідомлялося, 2016 рік суднобудівний завод "Ленінська кузня", за попередніми даними, закінчив із прибутком 8,498 млн гривень (збиток підприємства в 2015 році склав 5,535 млн гривень).

"Ленінська кузня" спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, сухогрузів, контейнеровозів, морозильних риболовних трайлерів, суден спеціального призначення, котельних агрегатів і судноремонті.

Пакетом із 83% акцій "Заводу "Ленінська кузня" володіє "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал" президента України Петра Порошенка. Саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.

Ще 11,5% належить ПАТ "ЗНКІФ "ВІК" нардепа Ігоря Кононенка, замголови фракції "Блок Петра Порошенка".

Читайте також: У Києві відбудеться перший «Фінансовий ярмарок» для малого та середнього бізнесу
Читайте також: На Всеукраїнському фестивалі писанок буде представлено рекордне число писанок-мальованок