Події
3 квітня 2017
Путін попереджав Януковича, що відбере Крим та Донбас - Москаль
Путін не любив Януковича, розповів глава Закарпатської ОДА Москаль.
news-image

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджував втікача Віктора Януковича, що відбере Крим та схід України. Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" заявив глава Закарпатської ОДА Генадій Москаль, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Коли мали їхати підписувати угоду, Путін сказав: "Ніколи кордони Росії не будуть разом з кордонами ЄС і НАТО". Тобі (Віктору Януковичу - ред.) треба гроші – от 3 мільярди. Це ті, що він дав, але викинув на ірландську біржу...

Він сказав: "На, бери 3 мільярди, йди собі керуй, але, тільки ти спробуєш щось підписати, я забираю Крим, Донецьку, Луганську, Харківську, Миколаївську, Одеську і Запорізьку області", - розповів Москаль, посилаючись на слова джерела, близького до колишнього оточення Януковича.

Це було йому (Януковичу - ред.) сказано, і він прийшов весь білий, зібрав людей. Було там чотири людини. От одна з чотирьох мені про це сказала, що він настільки був переляканий, що вже не хотів ні в Європу йти, ні в НАТО, ні в асоціацію", - наголосив Москаль.

Також глава Закарпатської ОДА згадав, що Путін не любив Януковича, а останній постійно думав, як зблизитися з главою РФ.

Нагадаємо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.

Читайте також: «Не повернемо»: Москаль озвучив прогноз щодо деокупації Криму і Донбасу (відео)
Читайте також: Авдіївкою їздить фейкове авто спостерігачів ОБСЄ
Читайте також: У Дніпрі судитимуть бортпровідника, що шпигував для бойовиків