Події
4 квітня 2017
Рік пошуків Тараса Познякова: батьки вимагають довічного вбивцям сина
За півроку правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві Познякова - 36-річного Дмитра Голуба.
news-image

4 квітня минає рік від дня зникнення 25-річного львів'янина Тараса Познякова.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

За кермом "Ауді А6" він вирушив зі Львова до столиці. Із собою узяв двох пасажирів. Про поїздку домовився на порталі "БлаБлаКар". За 30 км від Києва машина з'їхала у ліс і зникла.

Тарас закінчив бакалаврат юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював помічником судді у Шевченківському районному суді. Мама - працівниця Сихівського районного суду. Тато - митник у львівському аеропорту.

Камери спостереження зафіксували Тараса разом з невідомою особою на заправці в селі Бузова за 30−40 км від Києва. Також відеокамери зафіксували авто у селі Білогородка.

Правоохоронці знайшли "Ауді" Тараса в одному з гаражів Києво-Святошинського району столиці. На ній були інші номери. Салон пошкоджений кульовими отворами. В багажнику - забруднені глиною берці. Сліди крові засвідчили, що власника вбили.

За півроку правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві Познякова - 36-річного Дмитра Голуба. Він - родом із Чернівців, був добровольцем ДУК "Правий сектор". Має позивний "Тоф". Другого підозрюваного, росіянина 26-річного Луана Кингисеппа, оголосили в державний розшук.

23 березня відбулося перше судове засідання у справі Тараса. Вирок Дмитру Голубу обиратиме суд присяжних. Батьки Тараса наполягають на довічному позбавленні волі.

Пошуки зниклого тривають, батьки і друзі сподіваються, що він живий.

15 березня у соцмережі друзі вітали Тараса з Днем народження. Йому мало б виповнитись 26 років.

"Ми працюємо, шукаємо. Другого підозрюваного також шукаємо, проводимо слідчі дії з затриманим підозрюваним", - сказав начальник комунікаційного відділу Київської Нацполіції Микола Жукович.

Читайте також:Довічне ув'язнення отримав вбивця, який розстріляв з автомата 33-річного патрульного