Світ
4 квітня 2017
Сигнал НАТО: в Литві заявили про воєнну небезпеку через навчання РФ в Білорусі
Країни Балтії та НАТО повинні бути готові до військової агресії з боку Росії.
news-image

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс заявив, що країни Балтії та НАТО повинні бути готові до військової агресії з боку Росії.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Апостроф.

До такого висновку він прийшов після звіту розвідки про можливі провокації під час запланованих на вересень військових навчань РФ та Білорусі "Захід-2017". Серед іншого, там йшлося про запланований сценарії навчань, який передбачає військовий конфлікт з НАТО.

"Сигнал у тому, що НАТО і Литва мають бути готові до конфлікту протягом 24-28 годин, цей сигнал планується як щодо НАТО, так і нас. Якщо говорити про навчання "Захід", то слід відзначити присутність союзників тут, їх власні зобов'язання, те, що вони повністю інтегровані в збройні сили Литви, тобто литовська армія і союзники напоготові вже тут", - заявив міністр.

Також він повідомив, що на військову готовність Росії повинні відповісти як у національному контексті, так і в контексті НАТО. 

"Якщо говорити про конкретні засоби, то у нас є сили швидкого реагування, які активуються дуже швидко. НАТО також знає про терміни готовності Росії, відповідно є і плани, можливо, не такі швидкі, як ми би хотіли, але все ж додаткові сили НАТО прибули б", - повідомив Каробліс.