Україна
4 квітня 2017
Проти надання безвізу Україні в комітеті Європарламенту голосували депутати Франції та Італії
З чотирьох депутатів, які висловилися проти, троє представляють Францію.
news-image

Під час голосування у комітеті Європарламенту з питання надання візової лібералізації для України 9 березня, "проти" проголосували депутати з Франції та Італії.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Дзеркало Тижня.

Троє з чотирьох супротивників безвізу для України були представниками ультраправих фракцій Європарламенту.

Серед проголосували проти надання безвізового режиму було троє французів і один італієць. Причому загальна кількість французів у комітеті становила 6 осіб. Двоє французьких депутатів і один італієць були представниками ультраправих і проросійських фракцій.

Причому французькі депутати були однопартійцями Марін Ле Пен. Однак ще одним депутатом від Франції, який висловився проти візової лібералізації з Україною, став републіканець і член ЄНП, яка зазвичай відрізняється проукраїнською риторикою.

Рада ЄС остаточно затвердить візову лібералізацію Євросоюзу з Україною на засіданні 11 травня. Таким чином, безвізовий режим набуде чинності в червні 2017 року.

Раніше Рада ЄС, Європарламент та Єврокомісія провели успішний тріалог щодо надання безвізового режиму для України, досягнувши попередньої угоди щодо візової лібералізації для українців.