Політика
4 квітня 2017
Рішення про введення абонплати за газ призупинено - Олексій Гончаренко
Нардеп припустив, що у майбутньому можливе введення абонентської плати за газ.
news-image

Вчора у фракції БПП відбулося засідання, на яке були запрошені президент України Петро Порошенко і голова Національної  комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк для обговорення рішення комісії з приводу введення абонентської плати за газ. Про це сьогодні повідомив під час брифінгу нардеп від БПП Олексій Гончаренко, передає журналіст «Є!»

"Ми разом з президентом поставили вимогу до пана Вовка про те, що рішення, яке викликало таку негативну реакцію та обурення в суспільстві і є непідготованим, має бути призупинено. І сьогодні НКРЕКП призупинила власне рішення.

Наразі комісія продовжує працювати над тим, щоб надати пояснення суспільству і знайти правильне рішення.

Так, можна розділити платіжку на кілька частин, але при цьому не повинні збільшитися платежі людей за газ ні на одну копійку. Це є принципова позиція президента і Блоку Петра Порошенка", - заявив нардеп.


Олексій Гончаренко припустив, що у майбутньому можливе введення абонентської плати за газ, але запевнив що рішення НКРЕКП будуть контролюватися, щоб уникнути збільшення платежів.
Нагадаємо, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка відповідно до рішення Кабінету міністрів становить 6879 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ). Новий тариф буде сплачуватися щомісячно, окремо від оплати газу як товару.

Читайте також: Інформація про відставку Гонтаревої - не чутки, - Тарута
Читайте також: Розлючені мешканці Ковеля прийшли до Верховної Ради та погрожують перекрити траси