Події
4 квітня 2017
Паніки не було: Машиніст поїзда метро, в якому вибухнув вагон, розповів про теракт в Пітері (відео)
У той момент про страх думати було ніколи, треба було працювати.
news-image

Рішення пітерського машиніста Олександра Каверіна не зупиняти потяг у тунелі допомогло врятувати життя людей. Про це заявили в Слідчому комітеті.

Про це інформує «Є!» з посиланням на РБК.

Петербурзьке видання "Фонтанка" опублікувало відео розмови з машиністом Олександром Каверіним, якого вирішили представити до нагороди.

"Стався хлопок, запилення. Я зв'язався з диспетчером і повідомив про ситуацію. В цей момент почали надходити незрозумілі повідомлення по зв'язку "пасажир - машиніст", тому що одночасно говорили всі в усіх вагонах, про що я також повідомив диспетчеру. І прийняв рішення, згідно інструкції щодо дій в таких випадках, про виведення складу на станцію. Я зобов'язаний був вивести склад на станцію", - розповів Каверін.

За словами Каверіна, після зупинки складу буквально протягом хвилини з'ясувалося, що сталося.

"Спочатку пасажири першого вагона нам внесли сум'яття. Від пасажирів першого вагона нам було зрозуміло, що хлопок був у першому вагоні, вони всі в один голос стверджували, що це сталося у першому вагоні. Протягом хвилини було сум'яття, потім інструктори пішли з'ясовувати далі за складом - ну, і стало зрозуміло, що стався вибух (в третьому вагоні)", - зазначив машиніст.

Каверін стверджує, що діяв відповідно до інструкції, згідно з вказівками диспетчера.

"У той момент про страх думати було ніколи, треба було працювати. Паніки не було: пасажири з першого вагона хором пояснювали, що сталося, вони, навіть, не вийшли з вагону", - відзначив він.

Машиніст, який керував поїздом метро в Санкт-Петербурзі, поскаржився на настирливість журналістів.

"У мене вчора був важкий день. У мене не вийшло прийти додому. Шановні журналісти... Я не зміг поїхати додому, бо вже чергували у мене на сходовому майданчику. У мене сім'я, у мене діти малолітні. В 11 годин дзвонили дружині у двері й хотіли щось з'ясувати. Це просто негарно в цій ситуації", - сказав Каверін.

Нагадаємо, в Санкт-Петербурзі в понеділок, 3 квітня, стався вибух у метро. До речі, очевидиця розповіла моторошні подробиці про вибух в Пітері.