Події
5 квітня 2017
Відповідальність за хіматаку в Сирії поклали на режим Асада
Ситуацію з хімічною атакою в Сирії Рада безпеки ООН розгляне на екстреному засіданні 5 квітня.
news-image

США, Британія і Франція внесли до Ради Безпеки ООН проект резолюції із засудженням застосування хімічної зброї у сирійській провінції Ідліб, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

Три постійні члени Радбезу ООН покладають на режим Башара Асада відповідальність за газову атаку, жертвами якої стали щонайменше 58 осіб. У проекті резолюції йдеться, що уряд Сирії має забезпечити проведення міжнародного розслідування, надати інспекторам плани бойових вильотів і бортові журнали за вівторок, назвати імена командирів вертолітних ескадрилій, а також забезпечити доступ на авіабази, з яких могла діяти авіація з хімзброї.

Сирійський уряд відкидає звинувачення у застосуванні хімічної зброї. Раніше Росія, яка виступає на боці Башара Асада, а також Китай неодноразово накладали вето на резолюції Ради безпеки ООН, яка засуджує дії сирійського режиму.

Як повідомлялося, у Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини заявили, що в результаті можливої хімічної атаки з боку сирійських урядових військ президента Башара аль-Асада або російських винищувачів в провінції Ідліб загинули щонайменше 58 осіб, включаючи 11 дітей.

Мохаммед Расул, який є головним відповідальним за надання послуг швидкої допомоги в Ідлібі, повідомив про загибель 67 осіб і 300 поранених. За даними прооппозиционного телеканалу Orient News, кількість жертв становить 100 осіб. Разом з тим, командування сирійської армії відкидає причетність до здійснення хімічної атаки в Ідлібі.

Ситуацію з хімічною атакою в Сирії Рада безпеки ООН розгляне на екстреному засіданні 5 квітня.